Laitex Production and Health and Safety Manager Matti Naukkarinen Credit Mikko Nikkinen
Matti Naukkarinen eteni Laitexilla koneistajasta tuotantopäälliköksi

Matti Naukkarinen eteni Laitexilla koneistajasta tuotantopäälliköksi

KONEISTAJA | TUOTANTOPÄÄLLIKKÖ | TYÖSUOJELUPÄÄLLIKKÖ

Matti Naukkarinen aloitti Laitexilla koneistajana vuonna 2004. Hän viihtyi samassa työssä 13 vuotta, kunnes halu edetä uralla johti työteknikoksi kouluttautumiseen työn ohella. Ensin koneistajan työt vaihtuivat työnjohdon tehtäviin koneistamossa ja maalaamossa, sitten vastuisiin tulivat kokoonpanosta, varastosta, sekä työsuojelusta huolehtiminen. Tuotantopäällikkönä hän aloitti keväällä 2020.

Tällä hetkellä Naukkarinen toimii myös työsuojelupäällikkönä kaikissa Laitexin toimipisteissä. Siirtyminen työntekijästä työnjohtoon kävi hänen mukaansa helposti, ilman ristiriitoja.

“Viihdyn hektisessä työssä, en tykkää olla jouten tai odotella. Pienessä paineen tunteessa ihminen on parhaimmillaan, ja kun meillä on mukava porukka ja mielenkiintoinen työ, ei ole motivaatio-ongelmia”, Naukkarinen kiteyttää.

Tuotantopäällikkö tekee yhteistyötä myynnistä tuotantoon, lähetykseen ja palveluliiketoimintaan

Naukkarisen vastuulla on suunnitella työnkuormitusjärjestelmään tuotannon aikataulutuksia, joista muodostuvat deadlinet myös suunnittelutyöhön. Tuotannon resursointia hoitaa hänen lisäkseen kaksi työnjohtajaa. Vaikka Naukkarisen tärkein vastuualue on tuotanto, hän huomioi työssään jokaisen osaston, jota työtehtävät koskettavat. Työn vaiheiden seuraaminen alusta loppuun tekee työstä monipuolista.

“Olen aina ollut kiinnostunut asioista laajemmin kuin oman työni näkökulmasta. Vahvuuteni on kokonaiskuvan hahmottaminen: kun teemme jatkuvasti työtä aikataulu- ja kustannustehokkuustavoitteiden puitteissa, on hyvä ymmärtää koko ketju myynnistä projekti- ja tuotesuunnitteluun, alihankintaan sekä omaan valmistukseen ja lähettämiseen. Esimerkiksi takuuasioissa pääsen näkemään myös huollon ja palveluliiketoiminnan työtä”, hän toteaa.

Etenkin vuosi 2020 oli Laitexille vauhdikkaan kasvun aikaa. “Jouduttiin silloin tekemään paljon työtä muun muassa alihankinnan kehittämiseksi vaihteleviin teollisuuden projektiliiketoiminnan tarpeisiin”, kertoo Naukkarinen. Myös työsuojeluun panostetaan yhä enemmän: tavoitteena on nolla työtapaturmaa vuodessa.

Production manager with green jacket looking to his side.

Teollisuuden kasvuyrityksen haasteet tuotantopäällikkö taklaa yhteistyöllä

Laitexin kasvutavoitteet tarkoittavat Naukkariselle isommasta tuotannosta vastaamista, mutta myös yhä mielenkiintoisempia projekteja. “Odotukset ovat kovat. Asiat eivät vielä ‘vain solju eteenpäin’, ja olen aika herkkä puuttumaan asioihin, jos huomaan parannettavaa. Joka päivä tuuppaan jotain asiaa oikeaan suuntaan”, hän pohtii.

Laitexia hän kuvaa reiluksi, mutta vaativaksi työnantajaksi. “Täällä saa mahdollisuuksia edetä uralla, jos henkilö sitä itse haluaa – on sitten toimistossa tai tuotannossa, insinööri tai varastomies. On sama, jutteleeko toimitusjohtajan tai varastomiehen kanssa – ihmiset ovat samanarvoisia. Meillä on myös koko firman yhteistä harrastetoimintaa moottoripyöräporukasta salibandyjoukkueeseen”, Naukkarinen toteaa.

”Vaikka stressitasot ovat joskus kovatkin, olen onnekas, kun saan tehdä työtä, josta tykkään.”

Matti Naukkarinen, Tuotantopäällikkö Laitexilla