Model for power plant with blue fuel and ash handling system of chicken litter.

Kananjätteen käsittely voimalaitoksessa

Bolu, Turkki

3857507-200

Yleiskatsaus

  • Toimitusvuosi: 2021
  • Laitos: 99 MWth
  • Polttoaine: Kananjäte
2306176-200

Scope

  • Polttoaineen vastaanotto­varasto
  • Seulonta ja metallien erotus
  • Polttoaineen kuljetus päivä­siiloon
  • Pohja- ja lentotuhkan käsittely

Bolu yleiskuva

Turkin Bolussa sijaitseva kananjätettä hyödyntävä voimalaitos tuottaa 35 MWe vihreää energiaa sitä ympäröivään kaupunkiin. Laitexin toimitukseen sisältyi koko polttoaineen sekä tuhkan käsittelyjärjestelmät. Laitexin materiaalinkäsittelyratkaisun avulla laitos saavutti pienemmät päästöt, ehkäisi veden ja maaperän saastumista sekä tuottaa tälläkin hetkellä tuloa aiemmin nähdystä jätetuotteesta.

Turkissa yli 100 000 kotia saa energiaa kananjätteestä. Rakennettu laitos vähentää hiilidioksidipäästöjä 200 000 tonnia vuodessa verrattuna hiilestä tuotettuun sähköön.

Polttoaineena kananjäte?

Laitex näkee suurta potentiaalia maatalousjätteen hyödyntämisessä voimalaitoksissa.

Kananjäte aiheuttaa monia ympäristöongelmia Turkissa. Turkin viranomaiset ovat huolissaan kanojen jätteen hallitsemattomasta hävittämisestä, lannoitteiden lisääntymisestä, virus- ja bakteeriperäisistä sairauksista sekä veden ja maaperän saastumisesta. Kana on tärkein proteiinin lähde Turkissa ja sen tuotannon kysyntä kasvaa. Linnunkasvatustaitosten kasvukauden jälkeen hakkeen ja riisinkuoren kanssa sekoitettu uloste kuljetetaan uudelle laitokselle polttoaineeksi.

 

system-min

Polttoaineenkäsittelyjärjestelmä kanan jätteelle

Laitex toimitti voimalaitokselle polttoaineenkäsittelyjärjestelmät. Kananlanta tulee bunkkeriin, jossa se annostellaan ruuvikuljettimella ja pudotetaan hihnakuljettimelle. Seuraavaksi se kuljetetaan seulomoon, jossa metallit poistetaan magneeteilla ja kivet sekä muovit poistetaan. Seulonnan jälkeen materiaali kuljetetaan päiväsiiloon odottamaan polttoaineensyöttöä.

Biomassan käsittelyn asiantuntemusta

Kananjäte on vaikeasti käsiteltävä materiaali, sillä se on syövyttävää ja raaka-aineen mukana tulevat pienet kivet kuluttavat koneita. Laitex on erikoistunut haastaviin ratkaisuihin, jotka saattavat vaatia laitteilta joitain muutoksia parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Tämä oli projekti, joka vaati erityisosaamista sekä laitteista että materiaaleista.

Power plant and it's belt conveyors-

Referenssiin liittyvät ratkaisut

Fuel yard model in blue.

Polttoaineen käsittely

Polttoaineen käsittelyssä raaka-aine aloittaa prosessin kohti sen muuttumista energiaksi. Laitexin kokonaisratkaisut antavat avaimet onnistuneeseen toimintaan.
3d model from bottom ash handling system.

Pohjatuhkan käsittely ja hiekan kierrätys

Pohjatuhkan käsittelyssä tuhka, kuona, hiekka ja palamattomat hiukkaset poistetaan ja käsitellään kattilan pohjalta säiliöön tai bunkkeriin. Hyvin suunnitellut ratkaisumme lisäävät tehtaan toiminnan tehokkuutta ja tuotantokykyä.