Three blue cake dischargers with twin screw mixers in grey plant model.

Kuljettimet kuparirikastamolle

Zabaikalyen alue, Venäjä

3857507-200

Yleiskatsaus

  • Toimitusvuosi: 2020
  • Tehdas: Kupari­rikastamo – 130 000 tonnia kuparia korkea­­laatuisena sulfidi­­rikasteena / vuosi
  • Materiaali: Kuparirikaste
2306176-200

Laajuus

  • 3 x Cake Discharge – kuljettimet
  • 3 x Twin Screw Mixers

Zabaikalyen alueen yleiskuva

Laitexin ratkaisu antaa uudelle kuparirikastajalle Zabaikalyen alueella, Venäjällä, toimintavarmuutta lähes ympärivuotiseen käyttöön. Tehdas tuottaa 130 000 tonnia kuparirikastetta vuodessa, joka käsitellään tehokkaasti minimoidulla materiaalihukalla.

Laitex toimitti tehtaalle kolme 27,5-metristä raskasta purkainta ja sekoittimet. Suunniteltu käyttökapasiteetti on yhteensä 660 tonnia kuparirikastetta tunnissa.

Materiaalin purku ja käsittely

Rikastuslaitosten suuri volyymi ja vaativat olosuhteet vaativat raskaan kaluston vähäisellä huoltotarpeella. Kuparirikastamo on toiminnassa lähes jatkuvasti ja siksi projektissa korostettiin purkainten ja sekoittimien korkeaa käyttöastetta.

Materiaalinkäsittelyprosessissa materiaali puretaan kuljettimelle ja syötetään sekoittimeen. ”Twin Screw Mixer” sekoittaa materiaalin nesteen kanssa homogeeniseksi seokseksi ja valmistelee sen sopivaksi seuraaviin prosessivaiheisiin.

Räätälöity ratkaisu rikastimolle

Ratkaisu räätälöitiin huolellisesti vastaamaan rikastamon vaatimuksia. Metallien, mineraalien ja kaivosteollisuuden materiaalinkäsittelylaitteiden pitkä ja ammattitaitoinen tuntemus mahdollisti uudenlaisten ratkaisujen joustavan toteutuksen.

Yellow belt conveyor with plant condition monitoring equipment.

Referenssiin liittyvät ratkaisut

Blue screw mixer conveyors in grey tailings plant.

Rikastusjätteen käsittelylaitokset

Rikastusjätteen tehokkaalla käsittelyllä prosessivesi voidaan ottaa talteen ja kuiva rikastushiekka varastoida turvallisesti. Laitex on suunnittelee ja valmistaa kuivan rikastusjätteen käsittelyjärjestelmiä suodattimen jälkeen.
Model for concentrator conveyors and trucks in chernogorsk.

Rikastamot

Rikastuslaitoksen materiaalinkäsittelyyn kuuluu teknologiat, jotka vievät kuivaa prosessivirtaa eteenpäin. Laitexin laitteet soveltuvat murskatun malmin kuljettamiseen ennen rikastelietteen käsittelyä ja rikasteen kuljetukseen vedenpoiston jälkeen.