Model of power plant with blue fuel feeding and ash handling equipment.

Polttoaineen syöttö- ja tuhkan­käsittely­järjestelmät

Ust-Ilimsk, Venäjä

3857507-200

Yleiskatsaus

  • Toimitusvuosi: 2020
  • Laitos: 2 x 68 MWth Voima­kattila
  • Materiaali: Puulastu, kuori ja liete
2306176-200

Laajuus

  • Polttoaineen syöttö­järjestelmä
  • Tuhkankäsittely
  • Hiekan kierrätys

Ust-Ilimsk yleiskuva

Ust-Ilimskissä kaksi voimakattilaa (BB4 & BB5) modernisoitiin uusilla polttoaineensyöttö-, tuhkankäsittely- ja hiekankierrätysjärjestelmillä vihreän energian tuotannon tehostamiseksi.

Järjestelmät toimitettiin laitokselle osana laajempaa voimakattiloiden (68MWth) modernisointiprojektia. Tehtävämme oli mahdollistaa tehokas ja luotettava polttoaineensyöttö kattilaan, uunista tulevan tuhkan erottaminen ja jäähdyttäminen sekä hiekan erottaminen ja kierrättäminen takaisin uuniin. Vanhan tehtaan ahtaat tilat tekivät projektista haastavamman ja siksi Laitex valittiin se toteuttamaan.

Uudet voimakattilat

Materiaalinkäsittelylaitteet on aika ajoin vaihdettava uusiin. Ust-Ilimskin voimalaitoksen kattiloiden elinkaari päättyi ja loppuasiakas päätti tehdä merkittävän investoinnin nykyisten kattiloiden BB4 ja BB5 modernisointiin.

Räätälöidyt ratkaisut

Tehtaalla oli rajoitetusti tilaa uusille laitteille ja siksi ratkaisu jouduttiin räätälöimään juuri laitoksen mittojen mukaan. Laitexin asiantuntemuksen ja joustavan asenteen yhdistelmä oli avainasemassa näiden haasteiden ratkaisemisessa.

Referenssiin liittyvät ratkaisut

3d power plant with fly ash handling system

Polttoaineen syöttö

Polttoaineen syöttöjärjestelmä on kriittinen osa kattilan toimintaa ja koko energiantuotannon prosessia. Oikealla polttoaineensyöttö­järjestelmällä laitos toimii luotettavasti ja tehokkaasti.
3d model from bottom ash handling system.

Pohjatuhkan käsittely ja hiekan kierrätys

Pohjatuhkan käsittelyssä tuhka, kuona, hiekka ja palamattomat hiukkaset poistetaan ja käsitellään kattilan pohjalta säiliöön tai bunkkeriin. Hyvin suunnitellut ratkaisumme lisäävät tehtaan toiminnan tehokkuutta ja tuotantokykyä.
Blue pneumatic conveyor to blue ash silo.

Lentotuhkan käsittely

Lentotuhkaa syntyy polttoaineen palamisprosessissa ja se on tärkeää kerätä ja käsitellä niin, ettei se pääse ilmakehään ja luontoon. Laitex luo ratkaisuja lentotuhkan keräämiseen, kuljetukseen, käsittelyyn ja varastointiin.