Model of plan that handles biomass.

Voimalaitoksen polttoaineen­käsittely­järjestelmä

Haapajärvi, Suomi

3857507-200

Yleiskatsaus

  • Toimitusvuosi: 2020
  • Laitos: 20 MWth bio­massaa
  • Polttoaine: Hake, sahan sivu­tuotteet, käsittelemätön kierräty­spuu
2306176-200

Laajuus

  • Polttoaineen varastointi, seulonta ja metallien erotus
  • Polttoaineen syöttö ja tuhkan käsittely
  • Biomassan­käsittely
  • Pölynpoisto­järjestelmä
  • Sähköistys ja automaatio
  • Asennus, käyttöönotto ja koulutus

Haapajärvi yleiskuva

Haapajärven lämpölaitoksen polttoaineenkäsittelyjärjestelmä on yksi Laitexin onnistuneista avaimet käteen -ratkaisuista. Laitex toimitti yritykselle biomassan käsittelyjärjestelmän vastaanotosta syöttöön ja tuhkankäsittelyyn.

Haapajärven Lämpö Oy:n uusi 20 MWth:n leijupetikattilalaitos käyttää polttoaineena haketta, sahan sivutuotteita sekä käsittelemätöntä kierrätyspuuta. Laitex aloitti biomassan käsittelylaitteiden toimitukset ja asennukset vuoden 2020 alussa ja laitos otettiin käyttöön helmikuussa 2021.

 

"Laitex on ollut joustava kumppani, joka on vastannut nopeasti projektien vaatimuksiin. Olemme olleet tyytyväisiä Laitexin osaamiseen ja sen asiantuntemus palveli sijoitustamme erinomaisesti."

Janne Alpua, CEO, Haapajärven Lämpö Oy

Uusi polttoaineenkäsittelyjärjestelmä

Laitex toimitti Haapajärvelle uuden polttoaineenkäsittelyjärjestelmän. Järjestelmä sisälsi neljälohkoisen kolapohjapurkaimen 800 kuutiometrin varastointikapasiteetilla sekä kuljettimet seulomoon, päiväsiiloon sekä pohjatuhkalle. Lisäksi toimitukseen kuuluivat pölynpoistolaitteisto sekä automaatio, asennus ja sähköistykset.

Laitteiston toimitus

Kokonaistoimitukset, kuten Haapajärvi, ovat ihanteellisia Laitexille.

”Olemme viime vuosina vahvistaneet merkittävästi osaamistamme teknologia- ja projektitoimittajana. Kun siihen yhdistetään 35 vuoden kokemus materiaalinkäsittelyalalta niin meillä on kasassa voittava konsepti kokonaistoimittajana tämän kokoisissa biovoimalaitoksissa”, toteaa Laitexin toimitusjohtaja, Lasse Kurronen.

Orange biopower plant in Haapajarvi.
chain conveyor to day silo
bottom ash conveyor

Referenssiin liittyvät ratkaisut

Fuel yard model in blue.

Polttoaineen käsittely

Polttoaineen käsittelyssä raaka-aine aloittaa prosessin kohti sen muuttumista energiaksi. Laitexin kokonaisratkaisut antavat avaimet onnistuneeseen toimintaan.
3d power plant with fly ash handling system

Polttoaineen syöttö

Polttoaineen syöttöjärjestelmä on kriittinen osa kattilan toimintaa ja koko energiantuotannon prosessia. Oikealla polttoaineensyöttö­järjestelmällä laitos toimii luotettavasti ja tehokkaasti.
3d model from bottom ash handling system.

Pohjatuhkan käsittely ja hiekan kierrätys

Pohjatuhkan käsittelyssä tuhka, kuona, hiekka ja palamattomat hiukkaset poistetaan ja käsitellään kattilan pohjalta säiliöön tai bunkkeriin. Hyvin suunnitellut ratkaisumme lisäävät tehtaan toiminnan tehokkuutta ja tuotantokykyä.
Blue pneumatic conveyor to blue ash silo.

Lentotuhkan käsittely

Lentotuhkaa syntyy polttoaineen palamisprosessissa ja se on tärkeää kerätä ja käsitellä niin, ettei se pääse ilmakehään ja luontoon. Laitex luo ratkaisuja lentotuhkan keräämiseen, kuljetukseen, käsittelyyn ja varastointiin.