Mode of a bio-oil refinery with blue fuel handling system.

Bioöljynjalostamon materiaalin­käsittely

Lieksa, Suomi

3857507-200

Yleiskatsaus

 • Toimitusvuosi: 2020
 • Tehdas: Bioöljyn­jalostamo
 • Materiaali: 100 % uusiutuva metsä­pohjainen materiaali
2306176-200

Laajuus

 • Raaka-aineen käsittely:
  • Vastaan­ottaminen
  • Seulonta ja lajittelu
  • Varastointi ja syöttö kuivuriin
 • Sähköistys, automaatio ja instrumentointi

Lieksa yleiskuva

Laitexin materiaalinkäsittelyjärjestelmä tukee vihreää vallankumousta osana Lieksassa sijaitsevaa bioöljynjalostamoa. Järjestelmä sisältää kaiken materiaalinkäsittelyn vastaanotosta kuivaimen syöttöön.

Green Fuel Nordic Oy:n tuotantolaitos hankkii 100 % uusiutuvat metsäpohjaiset raaka-aineensa tehtaan välittömästä läheisyydestä. Materiaali jalostetaan paikallisesti korkealaatuiseksi bioöljyksi, jota voidaan myöhemmin hyödyntää eri teollisuudenaloilla, kuten liikenteessä ja muoviteollisuudessa.

”Meille tärkeintä on laatu ja sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin. Laitexin kokemus ja osaaminen yhdistettynä joustavuuteen ja meidän tarpeen tunnistamiseen vakuuttivat meidät."

Timo Saarelainen, CEO, Green Nordic Fuel Oy

Biomassan­käsittelyjärjestelmä

Projekti sisälsi biomassan vastaanotto-, seulonta-, lajittelu-, varastointi- ja syöttöjärjestelmät. Kokonaisratkaisuna toimitukseen sisältyi myös laitteiden asennus ja käyttöönotto, sähköistys ja automaation hallinta sekä kolmen vuoden huoltopalvelusopimus.

 

Bio oil refinery in Lieksa at night.

Materiaalinkäsittelyjärjestelmä biomassalle

Räätälöidyn materiaalinkäsittelyjärjestelmän oli kyettävä käsittelemään ja lajittelemaan erilaisia ​​biomateriaaleja. Biojalostamo käyttää raaka-aineena pääasiassa paikallisen sahan sahanpurua, mutta myös esimerkiksi puun latvoja. Näitä materiaaleja pidettäisiin normaalisti jätteenä, mutta nyt ne koetaan arvokkaana materiaalina, jonka hiilijalanjälki on nolla.

”Laitexin strateginen missio on pitää asiakkaidensa kehitys voimakkaana sekä edistää puhtaampaa tulevaisuutta. Lieksan bioöljyjalostamo toteuttaa täydellisesti näitä molempia tavoitteita.” sanoo Laitex Oy:n toimitusjohtaja Lasse Kurronen.

Bio oil refinery with green silo at night.
Conveyor system going upwards.

Referenssiin liittyvät ratkaisut

Mode of a bio-oil refinery with blue fuel handling system.

Biojalostamot

Biojalostamo tuottaa kestäviä polttoaineita, energiaa ja lisäarvoa tuottavia kemikaaleja monipuolisista biomassoista. Laitex on ollut mukana kehittämässä biomassan käsittelyteknologiaa mahdollistaakseen uusien materiaalimuotojen tehokkaimman käytön.
Fuel yard model in blue.

Polttoaineen käsittely

Polttoaineen käsittelyssä raaka-aine aloittaa prosessin kohti sen muuttumista energiaksi. Laitexin kokonaisratkaisut antavat avaimet onnistuneeseen toimintaan.