3d model from bottom ash handling system.

Laitex tarjoaa ratkaisuja pohjatuhkan käsittelyyn ja hiekan kierrätykseen. Hyvin suunnitellut ratkaisumme lisäävät tehtaan toiminnan tehokkuutta ja tuotantokykyä.

Laitex Oy

Pohjatuhkan käsittely ja hiekan kierrätys

Pohjatuhka on tuhkan karkea komponentti. Sen sijaan, että tuhka kohoisi savukaasujen mukana, se laskeutuu kattilan pohjalle. Pohjatuhkan käsittelyllä tarkoitetaan prosessia, jossa tuhka, kuona, hiekka ja palamattomat hiukkaset poistetaan ja käsitellään kattilan pohjalta säiliöön tai bunkkeriin. Sovelluksia voidaan hyödyntää erityyppisissä kattiloissa.

Polttoaineen palamisen seurauksena osa tuhkasta jää kattilan pohjalle. Pohjatuhkan keräys, jäähdytys, kierrätys ja varastointi on tärkeä osa kattilan toimintaa. Kun pohjatuhka on kerätty kuljettimille, se jäähdytetään jäähdytysruuveilla tai kolakuljettimilla. Jäähtynyt tuhkaseos kuljetetaan seulontaan, jossa hiekka ja tuhka erotetaan. Hiekka kierrätetään takaisin kattilaan, kun taas tuhka ja ylisuuret hiukkaset ohjataan säiliöihin.

Tietyissä kattilatyypeissä pohjatuhka poistetaan kattilasta märkätuhkakuljettimella. Tällä tuhkanpoistomenetelmällä palamaton materiaali sammutetaan ja märkä tuhka siirretään säiliöön.

Kuljetusjärjestelmät pohjatuhkan käsittelyyn

Pohjatuhkan käsittely- ja hiekankierrätysjärjestelmät ovat osa Laitexin kokonaisratkaisuja. Olemme toimittaneet erilaisia ​​järjestelmiä ympäri maailmaa koosta, kattilatyypistä ja polttoaineesta riippumatta.

Kuuma tuhka vaatii lujatekoiset laitteet, jotka on suunniteltu äärimmäisiin olosuhteisiin. Laitexin kestävät jäähdytysruuvit ja kolakuljettimet jäähdyttävät tuhkaa nopeasti useita satoja asteita. Jäähdytyslaitteet räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja jäähdytysteho lasketaan omalla teknologiallamme.

Yleensä karkea materiaali erotetaan hienosta materiaalista seuloilla Drum Screen tai Vibrating Screen. Tuhka kuljetetaan varastoon kuljettimilla tai pneumaattisella kuljetinjärjestelmällä.

Kattavat materiaalinkäsittelyratkaisut

Laitexin materiaalinkäsittelyratkaisuissa määritetään asiakkaan projektin laajuus sekä hoidetaan suunnittelu, automaatio, sähköistys, valmistus, asennus, käyttöönotto, mukaan lukien työmaakohtainen tuki, henkilöstön koulutus ja huoltopalvelut. Tällä tavoin voidaan varmistaa, että järjestelmä toimii saumattomasti.

Palveluihimme kuuluvat suunniteltu ja ennakoiva huolto sekä varaosien toimittaminen. Materiaalien ja prosessiosaamisemme avulla materiaalivirta pysyy jatkuvana.

Blue bottom ash handling system.

"Laitex on joustava kumppani, joka ottaa huomioon kehitysideamme ja reagoi nopeasti pieniinkin muutospyyntöihin. Projekti on edennyt suunnitellusti ja olemme saavuttaneet kaikki virstanpylväämme aikataulussa"

Jari Lahtinen, Project Manager, Turku Energia