Power plant in Turku with fuel feeding and biomass treatment systems delivered by Laitex.

Polttoaineen­käsittelyjärjestelmä voimalaitokselle

Turku, Suomi

3857507-200

Yleiskatsaus

  • Toimitusvuosi: 2018
  • Laitos: 12MW Höyrykattila
  • Polttoaine: Puuhake, kuori, sahanpuru ja metsän puuaines
2306176-200

Laajuus

  • Polttoaineen varastointi, seulonta ja metallien erotus
  • Polttoaineen syöttö ja tuhkan käsittely
  • Pölyn­poisto­järjestelmä
  • Rakennukset
  • Sähköistys ja automaatio
  • Asennus, käyttöönotto ja koulutus

Turku yleiskuva

Höyryntuotantolaitoksen polttoaineenkäsittelyjärjestelmä toimitettiin avaimet käteen -periaatteella Turkuun. Uusi polttoaineenkäsittelyjärjestelmä on tärkeä osa energialaitoksen toimintaa, sillä se varmistaa tehokkaan ja luotettavan polttoaineen syötön kattilaan. Osaaminen biomassan käsittelystä oli tämän projektin avaintekijöitä.

"Laitex on joustava kumppani, joka ottaa huomioon kehitysideamme ja reagoi nopeasti pieniinkin muutospyyntöihin. Projekti on edennyt suunnitellusti ja olemme saavuttaneet kaikki virstanpylväämme aikataulussa"

Jari Lahtinen, Project Manager, Turku Energia

Biomassan käsittelyjärjestelmä kokonaisuudessaan

Biomassan käsittelyjärjestelmään kuului 600 kuutiometrin vastaanotto- ja varastorakennus, kolapurkaimilla, kuljettimilla seulomoon, seulomo metallin erottelulla sekä kuljetin päiväsiiloon. Toimitukseen sisältyi myös pölynpoistolaitteet sekä sähköistys, instrumentointi ja automaatio. Polttoaineenkäsittelyjärjestelmä toimitettiin asiakkaalle avaimet käteen -periaatteella.

Uusiutuvan biomassan käsittely

Asiantuntemus biomassan käsittelystä oli avainasemassa, kun polttoaineena oli erilaiset uusiutuvat puupohjaiset materiaalit. Puupohjaisten polttoaineiden käyttö alensi laitosten vuotuisia CO2-päästöjä 20 000 tonnia.

Laitex on parhaimmillaan haastavissa kokonaisvaltaisissa projekteissa. Toimitusjohtaja Lasse Kurronen korosti, että tarjouskilpailun voittaminen perustui osoitukseen vahvasta osaamisesta.

“Haluamme olla paras toimittaja kiinteän polttoaineiden kuljetinratkaisuille. Voimme vastata kokonaistoimitusten toteuttamisesta sujuvasti ja hyvinkin laajasti. Yhteistyö Turun Energian ja muiden projektitoimijoiden kanssa on sujunut erinomaisesti.” – Lasse Kurronen, CEO, Laitex.

Red conveyor feeding biomass into day silo.
Inside a power plant two man standing.
Fuel handling area located in Turku energia power plant.

"Kaiken kaikkiaan meillä oli erittäin positiivinen kokemus Laitexista."

Jari Lahtinen, Project Manager, Turku Energia

Referenssiin liittyvät ratkaisut

Fuel yard model in blue.

Polttoaineen käsittely

Polttoaineen käsittelyssä raaka-aine aloittaa prosessin kohti sen muuttumista energiaksi. Laitexin kokonaisratkaisut antavat avaimet onnistuneeseen toimintaan.
3d power plant with fly ash handling system

Polttoaineen syöttö

Polttoaineen syöttöjärjestelmä on kriittinen osa kattilan toimintaa ja koko energiantuotannon prosessia. Oikealla polttoaineensyöttö­järjestelmällä laitos toimii luotettavasti ja tehokkaasti.
3d model from bottom ash handling system.

Pohjatuhkan käsittely ja hiekan kierrätys

Pohjatuhkan käsittelyssä tuhka, kuona, hiekka ja palamattomat hiukkaset poistetaan ja käsitellään kattilan pohjalta säiliöön tai bunkkeriin. Hyvin suunnitellut ratkaisumme lisäävät tehtaan toiminnan tehokkuutta ja tuotantokykyä.
Blue pneumatic conveyor to blue ash silo.

Lentotuhkan käsittely

Lentotuhkaa syntyy polttoaineen palamisprosessissa ja se on tärkeää kerätä ja käsitellä niin, ettei se pääse ilmakehään ja luontoon. Laitex luo ratkaisuja lentotuhkan keräämiseen, kuljetukseen, käsittelyyn ja varastointiin.