3d power plant with fly ash handling system

Polttoaineen syöttöjärjestelmät ovat onnistuneen sähköntuotannon avain. Oikeilla ratkaisuilla laitos toimii luotettavasti ja tehokkaasti.

Laitex Oy

Polttoaineen syöttöjärjestelmät

Polttoaineen syöttöjärjestelmä on kriittinen osa kattilan toimintaa ja koko energiantuotannon prosessia. Tasainen polttoainevirta helpottaa palamisprosessin hallintaa. Polttoaineen syöttöjärjestelmiä on monenlaisia ​​voimalaitoksen koosta ja tyypistä riippuen. Järjestelmän koko ja kapasiteetti vaihtelevat tarvittavien syöttöpisteiden määrän ja varastokapasiteetin mukaan.

Tyypillisin polttoaineen syöttöratkaisu sisältää päiväsiilon, josta materiaali puretaan siilopurkaimella kuljettimelle, joka kuljettaa materiaalin tasaustaskuun. Kuljetin on tyypillisesti ruuvikuljetin tai kolakuljetin suunnittelusta riippuen. Tasaustaskun pohjassa ovat purkaimet, jotka siirtävät tarvittavan materiaalikapasiteetin kattilaan. Ennen kattilaan syöttöä linjastossa on vielä sulkusyöttimet, joilla estetään kattilasta mahdollisesti tulevien palokaasujen tai takaliekkien pääsy polttoainevirtaan.

Laitexin polttoaineensyöttöjärjestelmät

Laitex toimittaa polttoaineen syöttöjärjestelmiä maailmanlaajuisesti erilaisiin materiaalinkäsittelytarpeisiin. Olemme erikoistuneet haastavien materiaalien käsittelyyn ja luomme yhä enemmän ratkaisuja kiertotalouden edistämiseen. Kattavat ratkaisut koko prosessille takaavat järjestelmän korkean luotettavuuden.

Polttoaineen ja kattilan syöttöjärjestelmä

Polttoaineen syöttölaitteet ovat osa Laitexin ydinratkaisuja. Pitkä kokemus ja eri polttoaineiden tuntemus tekevät ratkaisuistamme tehokkaita yhdistettäviksi lähes kaikentyyppisiin kattiloihin. Polttoaineen syöttöjärjestelmän tyyppi riippuu voimalaitoksen tyypistä ja koosta.

Laitexin kuljetinjärjestelmät valmistetaan aina kattilan tarpeiden mukaan. Ratkaisujemme suunnittelussa huomioidaan syöttöpisteiden määrä, polttoaineen syötön tasaisuus sekä kattilan tyyppi ja koko. Myös polttoaineena käytettävä materiaali vaikuttaa syöttöjärjestelmän laitteiden valintaan.

Laitexin polttoaineensyöttöratkaisut mahdollistavat tarkan ja tasaisen annostelun kattilaan.

 

Behind a silo discharger and a screw conveyor in high angle.
Grey chain conveyor feeding biomass in to the process.

Polttoaineen syöttö parhaimmillaan

Laitexin ratkaisuja polttoaineen syöttöjärjestelmiin on optimoitu vuosikymmenten ajan. Ne ovat suunniteltu pitkäikäisiksi, korkealla käyttökapasiteetilla ja alhaisilla ylläpitokustannuksilla. Pitkä kokemus materiaalinkäsittelystä ja eri polttoaineiden tuntemus on kuitenkin jokaisen toimittamamme lujan laitteiston takana.

Laitex's gray fuel feeding equipment in use.