Plant in Gueandenloupe and a fuel feeding system in blue.

Hiilen muunta­minen biomassaksi

Le Moule, Guadeloupe

3857507-200

Yleiskatsaus

  • Toimitusvuosi: 2019
  • Laitos: Le Moule – Yksikkö 3: 35 MWe
  • Polttoaine: Bio­pelletit
2306176-200

Laajuus

  • Polttoaineen syöttö­järjestelmä
  • Hiilen muuntaminen biomassaksi
  • Paikallisesti tuotettujen ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttö
  • CO2-päästöt – 87 %

Le Moule yleiskuva

Hiilen muuntaminen biomassaksi teki Guadeloupen Le Moulen voimalaitoksesta 100-prosenttisesti paikallisesti tuotettujen ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttäjän. Voimalaitos on vähentänyt CO2-päästöjään yhteensä 87 %. Voimalaitos on ollut toiminnassa vuodesta 1998 ja se modernisoitiin yhteistyössä Laitexin kanssa.

Uusi pelletinsyöttöjärjestelmä suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä kattilatoimittajan ja loppuasiakkaan kanssa.

”Teimme paljon tutkimusta ja mallintamista yhdessä asiakkaan ja kumppanimme kanssa tehtaan esisuunnitteluvaiheessa. Työmme edetessä saimme kiitosta osaamisestamme ja joustavuudestamme. Ranskalaisen myyntiedustajamme paikallistuntemus sekä yhteinen kieli auttoivat viestinnässä”, kertoo projektin määrittelyssä mukana ollut Sami Koskela, Head of Project Sales Laitexista.

Uusi pelletin­syöttöjärjestelmä lisäämässä tehokkuutta

Kun polttoaine vaihdettiin tehokkaampaan ja puhtaammin palavaan pellettiin, myös polttoaineensyöttöjärjestelmä suunniteltiin kokonaan uudelleen sisältäen siilon, purkaimet ja syöttölaitteet. Polttoaine on nyt säädetty tarkemmin, jotta kattilasta saadaan kaikki hyöty irti. Lisäksi CO2-päästöt vähenivät merkittävästi.

 

Many rotary valves in a row.

Hiilen muuntaminen biomassaksi

Voimalaitos tuottaa 31 % saarivaltion sähköstä. Siksi turhia alasajoja halutaan erityisesti välttää. Laitos on kuitenkin suunniteltu niin, että yksi syöttölinja voidaan tarvittaessa sulkea. Tämä tekee ylläpidosta huomattavasti helpompaa ja laitos tuottaa tasaisesti kuumaa vettä sekä energiaa.

Ratkaisut hiilen muuntamiseen biomassaksi ovat Laitexin ydinosaamista. Guadeloupen voimalaitos pystyy nyt jatkamaan toimintaansa nykyaikaisilla prosesseilla ja vihreämmällä energialla.

Referenssiin liittyvät ratkaisut

3d power plant with fly ash handling system

Polttoaineen syöttö

Polttoaineen syöttöjärjestelmä on kriittinen osa kattilan toimintaa ja koko energiantuotannon prosessia. Oikealla polttoaineensyöttö­järjestelmällä laitos toimii luotettavasti ja tehokkaasti.