Mechanical pulp model with Laitex's chip metering screw.

Sellun keitto ja hakkeen käsittely ovat avainasemassa kaikissa mekaanisissa sellun valmistusprosesseissa. Materiaalivirran hallinnassa korostuu tasainen materiaalien syöttö sekö purku.

Laitex Oy

Laiteratkaisut sellun keittoon

Laitteistosta ja käyttötekniikasta riippuen sellun valmistusprosessi voidaan jakaa Superbatch eräkeittoon ja jatkuvatoimiseen keittoon. Prosessi tuottaa hyödyllisiä kuituja sekä mustalipeää.

Laitexin laiteratkaisut Airlock Screw Feeder ja Chip Metering Screw on suunniteltu hakesäiliön syöttämiseen ja purkamiseen. Tarkka ja vakaa toimivuus korostuu, jota kosteus ja laatu säilyy tasaisena.

Airlock Screw Feeder

Hake kuljetetaan varastosta Airlock Screw Feeder -syöttimeen. Kuljetin syöttää haketta jatkuvasti hakesäiliöön vaaditun kapasiteetin mukaan. Hakesäiliössä hake mm. esihöyrytetään. Airlock Screw Feeder räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan mittojen, materiaalin ja kapasiteetin mukaan.

Chip Metering Screw

Chip Metering Screw sijaitsee hakesäiliön pohjassa. Se on suunniteltu purkamaan ja säätämään materiaalivirran kapasiteetti jatkokäsittelyä varten. Chip Metering Screw räätälöidään aina asiakkaan vaatimusten mukaan ottaen huomioon lastusäiliön mitat, materiaalin ja tarvittavan kapasiteetin. Molemmat ruuvit ovat ainutlaatuisia laitteitamme, jotka ovat pitkän teknologiakehityksen tulosta. Niiden soveltuvuus erilaisiin materiaaleihin, tehokkuus sekä helppohoitoisuus ovat vailla vertaansa.