Fuel yard model in blue.

Hyvin toimiva biomassan käsittely on voimalaitoksen peruskallio. Laitexin kokonaisratkaisut antavat avaimet onnistuneeseen toimintaan.

Laitex

Polttoaineen käsittely

Laitexin polttoaineen käsittelyratkaisut sisältävät polttoaineen vastaanottamisen, seulonnan, murskaamisen, varastoinnin ja talteenoton.

Polttoaineen vastaanotossa käsittelemätön raaka-aine aloittaa prosessin kohti sen muuttumista energiaksi. Materiaalin vastaanoton yhteydessä polttoaine seulotaan. Seulonnassa materiaalista poistetaan tarpeettomat materiaalit, kuten metallit ja ylisuuret materiaalipalat murskataan.

Seulontaprosessin tuloksena on homogeeninen polttoaine, jota on helppo käsitellä edelleen. Ennen kattilaan syöttöä materiaalin palakoon tulee olla tietyn kokoinen ja tasainen. Tämä mahdollistaa materiaalin palamisen nopeasti, tasaisesti ja voimakkaasti. Lopuksi seulottu ja murskattu materiaali kuljetetaan varasto- tai päiväsiiloihin, joista se jatkaa matkaansa polttoaineen syöttöön ja kohti kattilaa.

Laitexin ratkaisut biomassan käsittelyyn

Laitex toimittaa ratkaisuja maailmanlaajuisesti jokaiseen polttoaineenkäsittelyn vaiheeseen. Kattavat ratkaisut koko prosessille takaavat järjestelmän korkean luotettavuuden.
Fuel handling area located in Turku energia power plant.

Biomassan vastaanotto

Laitex on toimittanut materiaalinvastaanottojärjestelmiä maailmanlaajuisesti jo vuosikymmeniä. Sopivimman materiaalin vastaanottojärjestelmän valinta perustuu raaka-aineen tyyppiin sekä purkutapaan. Laitex tarjoaa monenlaisia ​​materiaalin vastaanottojärjestelmiä, mutta tyypillisimpiä ovat Kolapohjapurkaimet, Tankopurkaimet ja Ruuvipohjapurkaimet.

Biomassan seulonta ja murskaus

Biomassan seulonta ja murskaus varmistaa oikean polttoaineen palakoon. Seulomon koko riippuu materiaalivirran kapasiteetista ja koko seulomo voi sijaita sisällä tai ulkona. Suljettu rakenne varmistaa, että asema on pölytiivis ja turvallinen käyttäjille. ATEX-vaatimukset huomioidaan kaikissa projekteissamme.

Laitexin vakiomallinen seulomo sisältää tehokkaan metallien erottelun, raaka-aineen seulonnan oikeaan palakoon sekä ylisuurien palojen murskaamisen. Jos tarvitaan näytteitä, kustannustehokas automaattinen näytteenottojärjestelmämme voi ottaa näytteet materiaalivirrasta ennen seulontaa.

Laitexin ratkaisut sopivat erityyppisiin kattiloihin ja ne suunnitellaan aina polttoaineen syöttöjärjestelmän vaatimusten mukaan. Nämä ratkaisut soveltuvat sekä rauta- että ei-rautametallien erotukseen.

 

Gray metal separator from bulk material.

 

 

Biomassan varastointi ja talteenotto

Vastaanottoasema voi olla tyypiltään joko nopea tai hidas. Nopean tyyppisessä vastaanotossa varastointi tapahtuu yleensä siiloissa ja hitaassa tyypissä purkain toimii myös materiaalivarastona. Laitexin toimitukset voivat sisältää materiaalinkäsittelylaitteiden lisäksi myös siilot.

Red conveyor feeding biomass into day silo.
Gray silo and chain conveyor on top of silo.

Kattavat ratkaisut

Kokonaisratkaisuissa Laitex huolehtii laajuuden määrittelystä, suunnittelusta, automaatiosta, sähköistyksestä, valmistuksesta, asennuksesta, käyttöönotosta sekä työmaakohtaisesta tuesta, henkilöstön koulutuksesta ja huoltopalveluista. Kokonaistoimitus varmistaa, että järjestelmä toimii saumattomasti.

Elinkaari- ja kunnossapitovaatimukset ovat tärkeä osa insinöörityön ja suunnittelun alkuvaiheita. Tämä antaa meille mahdollisuuden tarjota luotettavia ja energiatehokkaita ratkaisuja, jotka ovat aina kokonaisvaltaisten ratkaisujemme ytimessä riskienhallinnan ohella.

Alaskasta Intiaan, hakkeesta maatalousjätteeseen. Flow Must Go On.