CDS and belt

Vedellä on kaivosprosesseissa merkittävä rooli. Rikastusjätteen tehokkaalla käsittelyllä prosessivesi voidaan ottaa talteen ja kuiva rikastushiekka varastoida turvallisesti.

Laitex Oy

Ratkaisut rikastusjätteen käsittelylaitokselle

Rikastusjätteestä poistetaan vesi suodattamalla ja sakeuttamalla. Prosessista jää jäljelle kiinteää rikastushiekkaa. Kun yksikkökustannukset pidetään alhaisina investoinnin ja operoinnin suhteen, laitekoot kasvavat. Sama koskee suodatetun rikastusjätteen käsittelyä alkaen suodatetun materiaalin vastaanottamisesta ja sen toimittamisesta jatkokäsittelyyn.

Rikastusjätteen käsittelylaitosten materiaalinkäsittelyjärjestelmä on suunnitellaan kaivoksen ja rikastamon vaatimusten mukaan. Nämä koskevat rikastusjätteen tuotantoastetta ja kapasiteettia, vaihtelevuutta, logistiikkaa ja tuotantotavoitteita. Laitex arvioi ja suunnittelee tietojen perusteella sopivimman ratkaisun materiaalinkäsittelyyn.

Suodatinkakun purkaminen

Kymmenien tuhansien kilojen suodatetun rikastusjätteen vastaanottaminen lyhyellä purkujaksolla vaatii vankan ja luotettavan kuljettimen. Mikäli käytössä on eräkäyttöinen suodatin, yksi materiaalinkäsittelyjärjestelmän tärkeimmistä vaatimuksista on muuttaa vastaanotto jatkuvaksi ja tasaiseksi materiaalivirraksi. Oikea mitoitus ja suodattimen käyttöjaksojen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää prosessivaatimusten täyttämiseksi.

 

Yellow belt conveyor with plant condition monitoring equipment.

Rikastusjätteen kuljetus ja läjitys

Laitex on kehittänyt vuosikymmenien kokemuksella rikastusjätteen purkujärjestelmiin erilaisia lisäominaisuuksia. Ensisijainen purku, tasaustelat ja murskaimet ovat seurausta huolellisesta tuotekehityksestä.

Suodatinkakku kerätään kuljettimelle ja kuljetetaan jatkokäsittelyä varten loppuvarastoon läjitettäväksi. Tyypillisesti suodatuslaitokset ovat varustettu hätävarastolla, jotta laitos pysyy käynnissä huoltokatkonkin aikana.