IMG_3287
Laitex Academyn kautta valmistunut: Tonin inspiroiva urapolku jatkuu

Laitex Academyn kautta valmistunut: Tonin inspiroiva urapolku jatkuu

KESÄTYÖ | MEKANIIKKASUUNNITTELIJA | PROJEKTI-INSINÖÖRI

Tonin ura Laitexilla on hyvä esimerkki yrityksen sitoutumisesta uusien lahjakkuuksien kasvattamiseen Laitex Academy, joka kasvattaa ammattilaisia kesäharjoittelijoista kokeneiksi asiantuntijoiksi. Hänen matkansa alkoi kesäharjoittelijana, jossa hän sai arvokasta tietoa yrityksen tuotannosta, toiminnasta ja kulttuurista. Tämä varhainen kokemus loi pohjan hänen tuleville rooleilleen.

Kokoonpanosta mekaniikkasuunnittelijaksi ja diplomityöksi Laitexissa

Kesäharjoittelijakautensa jälkeen kokoonpanosta Toni siirtyi mekaniikka suunnittelija harjoittelijan tehtävään. Tässä tehtävässä hän keskittyi suunnitteluun ja tuotekehitykseen. Toni teki Laitexille myös maisterin tutkielmansa, jonka tarkoituksena oli optimoida siilojen teräsrakennetta. Tämän työn aikana hänen tekniset taitonsa ja innovatiivinen lähestymistapa korostuivat.

Toni jatkaa projekti- ja tuotekehitysinsinöörinä Laitexissä

Tonin urapolku Laitexilla ei pysähtynyt tähän. Valmistumisen jälkeen hänen roolinsa laajeni koskemaan sekä projektien johtamista- että tuotteiden, erityisesti siilojen, tuotteistamista ja tuotekehitystä. Tämä yhdistetty rooli vaatii häneltä aikataulun tasapainottamista teknisen kehittämisen ja projektinhallinnan välillä, eli taitoja, joissa Toni pääsee hyödyntämään monipuolisuuttaan ja kykyään hoitaa useita vastuita tehokkaasti.

26-vuotiaana Toni kohtasi merkittävän siirtymisen opiskelijaelämästä täysimittaiseen ammattiuraan. Tämä muutos toi uusia haasteita, mutta myös yksinkertaisti arkea, jolloin hän pystyi omistautumaan kokonaan työlleen. Hän ei enää tehnyt päivällä töitä ja iltaisin koulujuttuja, vaan pystyi ohjaamaan energiansa menestymiseen Laitexilla.

Tonin uran virstanpylväät Laitexissä

Uraansa pohtiessaan Toni korostaa usein kesätyökokemustensa tärkeyttä. Nuo alkuajat antoivat kattavan näkemyksen yrityksestä ja sen toiminnasta ja loivat vankan pohjan hänen myöhemmille tehtävilleen. Laitexin joustavuus ja monipuoliset mahdollisuudet antoivat hänelle mahdollisuuden perehtyä suunnittelun ja johtamisen eri puoliin, mikä teki hänestä monipuolisen ammattilaisen, joka hän on nykyään.

Kun Toni jatkaa uraansa Laitexilla, hän on edelleen sitoutunut oppimiseen ja kasvamiseen. Jokainen askel kesäharjoittelijasta mekaniikkainsinööriksi ja nyt projekti-insinööriksi on ollut arvokas oppimiskokemus, joka on valmistanut häntä moniin jännittäviin haasteisiin ja mahdollisuuksiin, joita hänellä on edessään yhdessä Laitexin kanssa.

“Kesäharjoittelijana sain mahdollisuuden nähdä kokonaisuuden ja ymmärtää, kuinka valmistus ja jokainen osasto vaikuttavat menestykseen”, Toni kertoo. ”Tämä kokemus oli ratkaiseva urani muovaamisessa ja valmisteli minua erilaisiin rooleihin, joita olen nyt valmis hoitamaan.”

Toni Mikkonen, Projekti-insinööri Laitexilla