Myyntipäällikkö Oskar Tjeder ja kaksi punaista kolakuljetin.

Sooda- ja voimakattilaosaaja vahvistamaan Laitexin myyntitiimiä

Laitex on saanut myyntitiimiinsä vahvistuksen sellu- ja paperiteollisuudessa sekä voimalaitosympäristöissä uraansa tehneestä Oskar Tjederistä. Myyntipäällikkönä Tjeder vastaa sekä uusien laite- ja projektitoimitusten että modernisointien ja korjaustöiden myynnistä. “Oskarilla on vahva toimiala- ja markkinakokemus erilaisista kansainvälisistä tehtävistä niin projekti- kuin palveluliiketoiminnan puolelta. Lisäksi hänellä on hyvät kontaktit ja suhteet muun muassa Ruotsin markkinaan”, toteaa Laitexin myyntijohtaja Timo Kupsanen.

Projektimyynti sekä modernisoinnit saavat vahvistusta asiakasrajapinnasta

Tjederillä on 15 vuoden ajalta mittavaa kokemusta muun muassa sooda- ja voimakattilaprojekteista, jotka ovat merkittävä osa Laitexin liiketoimintaa. “Oskar tuo tiimiin arvokasta näkemystä ja ymmärrystä suoraan asiakasrajapinnastamme”, Kupsanen jatkaa.
Tjeder on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Andritzilla ja Foster Wheelerillä (nyk. Sumitomo). Hän toimi alkuun voimalaitosprojekteissa projekti-insinöörinä ja -päällikkönä ja siirtyi sitten myynti-insinööriksi ja -päälliköksi soodakattiloiden uudistus- ja modernisointiliiketoimintaan. Edeltävät 3 vuotta hän johti Ruotsissa projektimyyntiä.
“Sellu- ja paperiteollisuus ovat olleet aina kutsuva ympäristö työskennellä. Laitex ja heidän kuljettimensa tulivat minulle aikanaan tutuiksi muun muassa sooda- ja voimakattiloiden modernisointiprojekteista”, Tjeder toteaa.

Myyntipäällikkönä Tjeder haluaa vaikuttaa Laitexin menestykseen

Tjederille oli helppo päätös hakea, kun myyntipäällikön rekryilmoitus tuli Laitexilta vastaan. “Kotimainen perheyritys, jossa tekeminen on suhteellisen vapaata, monipuolista – ja samaan aikaan saa ottaa vastuuta omasta työstään. Ei tarvinnut miettiä yhtään, haenko paikkaa”, hän kertoo.
Asiakkaan roolissa toimiessaan Tjeder näki Laitexin usein altavastaajana isompiin yrityksiin nähden. “Se ei ole ollenkaan huono paikka toimia: silloin on uskottava omaan tekemiseen ja pelattava avoimin kortein. Laitexin kokoisessa yrityksessä jokaisen työpanoksella on merkittävä vaikutus koko yrityksen menestymiseen – täällä oman työn vaikutuksen näkee välittömästi”, hän pohtii.

Laitex-tiimin yhteistyö ja vastuunkanto saavat kiitosta

Laitexin merkittävimpänä vahvuutena Tjeder pitääkin oman tiimin sekä asiakkaiden välistä tiivistä yhteistyötä: projektit suunnitellaan sekä viedään maaliin yhdessä ja jokainen ottaa vastuuta työstään. Tekeminen ei perustu yksilösuorituksiin vaan aitoon yhteistyöhön.
Suurissa yrityksissä toimineena Tjeder tuo tiimiin näkemystä myös erilaisista tavoista toimia. “Haluan osaltani myös haastaa nykyisiä toimintatapoja ja ajatusmalleja ja tuoda sitä kautta uutta draivia tekemiseen”, hän kiteyttää.
”Saimme todella hyvän joukkuepelaajan tiimiimme. Oskarin tausta ja osaaminen tukevat erinomaisesti meidän kasvustrategiaa muun muassa Ruotsin markkina-alueella sekä sooda- ja voimakattila-asiakkuuksissa”, kertoo Laitexin toimitusjohtaja Lasse Kurronen.