Störa Cell's mill.

Södra Cellin jäähdytyskolakuljettimen modernisointi

Laitex modernisoi Södra Cellin sellu- ja paperitehtaan pohjatuhkan jäähdytyskolakuljettimen avaimet käteen -periaatteella. Laitexin toimittama alkuperäinen kuljetin palveli tehtaalla yli 20 vuotta. Nyt kuljetin modernisoitiin vastaamaan tämän päivän turvallisuus- ja kapasiteettivaatimuksia.

Mönsteråsissa, Ruotsissa sijaitsevan Södra Cellin tehtaan tuotantokapasiteetti on 750 000 tonnia havu- ja lehtipuusellua vuodessa. Tehtaan ydinliiketoimintaa on selluntuotanto, mutta se on myös tärkeä vihreän sähkön ja biometanolin tuottaja.

Tehokas toteutus

Projekti toteutettiin avaimet käteen -periaatteella. Ensin Laitex vieraili tehtaalla mittaamassa kuljettimen, minkä perusteella uusi kuljetin suunniteltiin asiakkaalle. Uusi, 29 metriä pitkä jäähdytyskolakuljetin on suunniteltu kestämään jopa 850 asteen lämpötiloja.

cooling-chain-conveyor

Projekti toteutettiin viiden päivän vuosihuoltoseisakissa, jossa vanha kuljetin vaihdettiin uuteen. Laitex vastasi vanhan kuljettimen purkamisesta sekä uuden asennuksesta ja käyttöönotosta. Asennukset suoritettiin tehokkaasti yhdessä vuorossa ja koko projekti valmistui viiden päivän sijaan kolmessa.

”Asennus ja käyttöönotto meni hyvin! Olemme todella tyytyväisiä toteutukseen.” – Niklas Nyberg, Maintenance Engineer, Södra Cell.

FLOW MUST GO ON

Laitexin tärkein tavoite on taata asiakkaan toiminnan jatkuvuus. Palvelutiimimme koostuu vahvoista ammattilaisista, jotka tuntevat kuljettimet sekä niiden ominaisuudet. Lisätietoa tarjoamistamme modernisointipalveluista löydät täältä.