_Laitex  Solving material handling challenges (1)

Pohjatuhkan käsittely ja hiekan kierrätys Laitexin ratkaisuilla

Pohjatuhka on polttoaineen palamisen sivutuote, joka laskeutuu kattilan pohjalle savukaasujen sijaan. Sen tehokas käsittely ja hiekan kierrätys ovat olennainen osa kattilan toimintaa ja ympäristöystävällistä energiantuotantoa. Laitex tarjoaa kattavia ratkaisuja pohjatuhkan käsittelyyn ja hiekan kierrätykseen, soveltuen erilaisiin kattilatyyppeihin ja polttoaineisiin.

Pohjatuhkan käsittelyprosessi:

Pohjatuhkan käsittely alkaa sen keräämisellä kattilan pohjalta. Tämä karkea komponentti sisältää tuhkaa, kuonaa, hiekkaa ja palamattomia hiukkasia. Jotta tuhka ei kohoaisi savukaasujen mukana, se poistetaan ja käsitellään säiliöön.

Pohjatuhka jäähdytetään jäähdytysruuveilla tai kolakuljettimilla, minkä jälkeen jäähdytetty tuhkaseos siirretään seulontaan. Seulonnassa hiekka erotetaan tuhkasta, ja hiekka kierrätetään takaisin kattilaan. Tuhka ja ylisuuret hiukkaset ohjataan säiliöihin.

Tietyissä kattilatyypeissä pohjatuhka poistetaan kattilasta märkätuhkakuljettimella. Tämä menetelmä varmistaa, että palamaton materiaali sammutetaan ja märkä tuhka siirretään säiliöön.

Laitexin ratkaisut:

Laitex tarjoaa kattavia materiaalinkäsittelyratkaisuja pohjatuhkan käsittelyyn ja hiekan kierrätykseen. Yritys on toimittanut erilaisia järjestelmiä ympäri maailmaa, huomioiden kattilan koon, tyypin ja polttoaineen.

Yrityksen kestävät jäähdytysruuvit ja kolakuljettimet on suunniteltu kestämään äärimmäiset olosuhteet. Nämä laitteet jäähdyttävät tuhkaa nopeasti useita satoja asteita, ja niiden toiminta räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Materiaalin seulonnassa käytetään yleensä seuloja, kuten Drum Screen tai Vibrating Screen, erottelemaan karkeat ja hienot materiaalit. Hiekka erotellaan tuhkasta ja kierrätetään takaisin kattilaan. Pneumaattinen kuljetus on tehokas vaihtoehto pitkillä matkoilla, erityisesti jos siilo sijaitsee kaukana kattilarakennuksesta.

Kattava palvelu Laitexilta:

Laitex tarjoaa kattavia materiaalinkäsittelyratkaisuja asiakkailleen. Laitex hoitaa suunnittelun, automaation, sähköistyksen, valmistuksen, asennuksen, käyttöönoton, sekä tarjoaa työmaakohtaista tukea, henkilöstön koulutusta, huoltopalveluita ja elinkaaripalveluita. Suunniteltu ja ennakoiva huolto sekä varaosat, varmistavat järjestelmän saumattoman toiminnan.

Laitexin materiaali- ja prosessiosaaminen takaa sen, että materiaalivirta pysyy jatkuvana, edistäen kestävää energiantuotantoa ja ympäristöystävällistä toimintaa.

FLOW MUST GO ON!