A man sitting next to a white conveyor.

Pneumaattisista kuljettimista Laitexille uusi tuote ja liiketoiminta

Mekaanisista kuljettimistaan tunnettu Laitex aloittaa tänä syksynä uuden aluevaltauksen: pneumaattiset kuljettimet tulevat täydentämään Laitexin omaa tuotevalikoimaa. “Mekaanisissa kuljettimissa olemme olleet maailman kärkeä pitkään, mutta pneumaattisten suhteen olemme olleet kumppaniyritystemme varassa. Nyt hankimme pneumakuljettimien teknologiaosaamisen oman kattomme alle“, kertoo Laitex Oy:n toimitusjohtaja Lasse Kurronen.

Pneumaattisten kuljettimien liiketoiminnan taustalla halu palvella

Halu tuotevalikoiman laajentaamiseen kumpuaa palvelutason parantamisesta: kun toimituslaajuudet ovat yhä mittavampia projekteja, kokonaisuuksien hallinnalla on suuri painoarvo.
“Asiakkaiden palveleminen parhaalla mahdollisella tavalla on ollut meille aina ykkösasia. Haluamme taata pneumaattisen siirron laitteistoille samat prosessi- ja käytettävyystakuut sekä varaosasaatavuudet kuin muissakin tuotteissamme – prosessikohdasta riippumatta”, Kurronen jatkaa.

Tuotekehityksestä vastaa kokenut pneumaattisen siirron asiantuntija

Uutta liiketoimintaa johtamaan ja tuotevalikoimaa kehittämään on tulossa kokenut pneumaattisten kuljettimien asiantuntija Teemu Lampila. “On hienoa saada pitkän linjan osaaja taloon vastaamaan prosessien ja kuljetinliiketoiminnan kehityksestä”, kiittelee Kurronen.
Lampila on kerryttänyt osaamistaan pneumaattisen siirron järjestelmistä 13 vuoden ajan. Hän aloitti uraansa kokoonpanoapulaisena, eteni siitä suunnittelijaksi ja projektipäälliköksi, sekä teki töitä muun muassa oston ja laadun parissa. Viimeiset 5 vuotta hän vastasi pneumaattisten kuljettimien tuoteryhmästä ja Ylöjärven yksikön toiminnasta Raumasterilla.

Halu kehittyä ammatillisesti johti Laitexille

Laitexissa Lampilaa kiinnosti erityisesti positiivisen, kehityshaluisen ja eteenpäin katsovan yhtiön mielikuva. “Olen seurannut Laitexin toimintaa pitkään kilpailijan näkökulmasta: täällä on kova tekemisen meininki. Halusin päästä ratkomaan uudenlaisia haasteita ja kehittyä ammatillisesti”, Lampila kertoo.
Laitexin ketterä yritysrakenne, toimiminen lähellä asiakkaita ja ratkaisukeskeinen ajattelutapa ovat lähellä Lampilan omaa ideologiaa. “Oli helppo samaistua Lassen ajatuksiin liiketoiminnan kehittämisestä. Odotan innolla, että pääsen yhdistämään koko porukan panoksen ja mittavan kuljetinosaamisen uuden tuoteryhmän kehittämiseen ja lanseeraukseen”, Lampila jatkaa.

Oman talon osaamisella laajempia toimituksia

Pneumaattisten kuljettimien myötä Laitex pystyy tarjoamaan ja toteuttamaan yhä laajempia projektikokonaisuuksia oman talon osaamisellaan. “Tämä parantaa toimintamme tehokkuutta ja auttaa hallitsemaan muun muassa toimitusaikoja paremmin”, Lampila kiteyttää.
Uusi tuoteryhmä auttaa palvelemaan paremmin etenkin voimalaitoksia. “Pneumakuljettimet ovat selkeä täydennys portfolioomme ja tulevat parantamaan muun muassa tuhkan kuljetusta, pohjatuhkan ja hiekan kierrätystä sekä erilaisten lisäaineiden, kuten kalkin ja rikin syöttöä”, Kurronen toteaa.