Stora Enso's Oulu Mill pictured from above.

Laitex merkittävästi mukana Stora Enson Oulun jätti-investoinnissa

Sellu- ja paperiteollisuuden johtava uusiutuvien tuotteiden toimittaja Stora Enso on ilmoittanut merkittävästä miljardin euron investoinnista Oulun tehtaaseensa. Kohteena on käyttämätön paperikone, joka muunnetaan kuluttajakartongin tuotantolinjaksi. Muutosprojektissa Laitexin vastuulla on täysin uuden vastaanottoaseman suunnittelu ja toteutus biopolttoaineelle sekä sen yhteyteen kuuluvat kuljettimet.

Suomalainen materiaalinkäsittelyratkaisuihin erikoistunut Laitex toimittaa Oulun tehtaalle sivukippiautojen polttoaineen vastaanottojärjestelmän, automaattisen näytteenottojärjestelmän, kuljettimet avoimelle polttoainekentälle ja kattilalle, kasakuljettimen biomassalle sekä kuorikasan ruuvipurkaimen. Käsiteltävä materiaali on pääosin haketta ja kuorta.

Laitex vastaa laitetoimitusten lisäksi laitteiden asennuksesta ja käyttöönotosta, uudesta vastaanottorakennuksesta pölynpoistojärjestelmineen, laitteiden sisäisestä instrumentoinnista sekä putkistoista. Asennusvaiheen on määrä alkaa syksyllä 2023 ja käyttöönotto on kesäkuussa 2024.

Tämä projekti on loistava esimerkki siitä, kuinka yritykset voivat, ja niiden myös täytyy, tehdä yhteistyötä luodakseen kestäviä ratkaisuja sellu- ja paperiteollisuudelle. Laitexin toimittaman materiaalinkäsittelyratkaisun avulla Stora Enso pystyy vastaanottamaan suuremman määrän ja uuden tyyppisiä kuorma-autoja sekä varastoimaan enemmän biomassaa.

”Tämä on tärkeä projekti vihreän siirtymän kasvustrategiassamme. Meillä on kunnia olla valittu osaksi Stora Enson investointia Oulun tehtaalle. Pääsemme osoittamaan kompetenssimme erinomaisten suomalaisten teknologiaratkaisujen tarjonnassa sekä sitoutumisemme kestävien ja innovatiivisten ratkaisujen toimittamisessa asiakkaillemme.” kommentoi Laitexin toimitusjohtaja Lasse Kurronen.

(Kuva: Stora Enso)