Konetekniikan opiskelija kokoamassa hihnakuljetinta.

Kesätyöntekijänä Laitexin kokoonpano-osastolla

Laitexille tulee vuosittain kesätöihin konetekniikan opiskelijoita paikallisesta LUT-yliopistosta. Kesätyö kokoonpano-osastolla perehdyttää opiskelijat käytännön tasolla materiaalinkäsittelylaitteisiin ja niiden suunnitteluun. Ensimmäisen ja toisen vuoden konetekniikan opiskelijat Eeli ja Juho aloittivat työt toukokuun lopussa. Kuinka työ on sujunut reilun kuukauden jälkeen?

Hakuprosessi ja töiden aloitus

Hakuprosessi oli Eelin ja Juhon mukaan helppo ja jouheva. ”Soitto haastattelusta ja päätös valinnasta tuli todella nopeasti ja aikaisin”, kertoo Eeli. Kesätyöntekijät valitaan tyypillisesti hakemuksen ja yhden haastattelun perusteella.

Aiempaa kokemusta Eelillä ja Juholla ei erityisesti ollut kokoonpanosta, mutta henkilökohtaisen perehdytyksen avulla he ovat päässeet kuukaudessa hyvin vauhtiin. Perehdytyksessä on ollut mukana kaksi Laitexin työntekijää; Teemu ja Tatu, jotka opastavat ja auttavat työtehtävissä. ”Perehdytys on ollut hyvää ja töiden alettua pääsimme nopeasti hommiin. Ensimmäisenä kasattiin sulkusyöttimien pesiä”, kertoo Juho.

Työ kokoonpano-osastolla

”Työn monipuolisuus pitää asiat mielenkiintoisina ja aina oppii uutta. Kokoonpanossa pääasiassa kokoamme ja koneistamme laitteita sekä niiden osia. Pääsemme myös mukaan testiajoihin sekä opimme sähköistyksestä. Lisäksi nosturit, trukit ja pyöräkuormaajat ovat tulleet tutuiksi”, kuvailee Eeli. Kesätyöntekijöiden mukaan työt ovat vastanneet hyvin sitä mitä odottivat.

”Teoriapuolta tulee paljon ja jatkuvasti piirustukset kädessä tuolla kävellään”, kertoo Juho. Tuotannosta ja työkavereilta ei ole tullut painetta kesätyöntekijöille, vaan he ovat päässeet työskentelemään rauhassa ja keskittyvät nopeuden sijasta laatuun. Myös tauoista pidetään hyvin kiinni.

”Parhaita ensimmäisen vuoden koneteekkarihommia.”

Eeli ja Juho uskovat, että kesätöistä on selkeästi apua opinnoissa ja toisaalta opinnot ovat myös auttaneet pärjäämään työtehtävissä. Molemmat kokevat että voisivat jatkaa Laitexilla opintojen ohella ja ensi kesänä suunnittelun puolella. Materiaalinkäsittelylaitteiden suunnittelussa tämän kesän kokoonpanotyöskentely auttaa paljon.

”Voimme suositella kesätyöpaikkaa kaikille konetekniikan opiskelijoille, jotka haluavat oppia ymmärtämään suunniteltuja laitteita käytännön tasolla.”

Tutustu Laitexiin työnantajan tästä.