2019-10-29-732

Södra Cellin jäähdytyskolakuljettimen modernisointi

Mönsterås, Sweden

3857507-200

Yleiskatsaus

Laitex modernisoi avaimet käteen -periaatteella Södra Cellin Mönteråsin tehtaan pohjatuhkan jäähdytyskolakuljettimen vastaamaan nykypäivän turvallisuus- ja kapasiteettivaatimuksia.

2306176-200

Laajuus

Jäähdytyskolakuljettimen modernisointi.

Service Project Overview

Laitex on suorittanut avaimet käteen -periaatteella modernisointityön Södra Cellin sellu- ja paperitehtaalla Mönteråsissä, Ruotsissa. Kyseinen modernisointiprojekti kohdistui pohjatuhkan jäähdytyskolakuljettimeen, joka oli toiminut tehtaalla luotettavasti yli 20 vuoden ajan. Tämä kuljetinjärjestelmä oli keskeinen osa tehtaan toimintaa, ja sen päivitys oli välttämätöntä vastatakseen nykypäivän turvallisuus- ja kapasiteettivaatimuksiin.

Södra Cellin Mönteråsin tehtaan tuotantokapasiteetti on vaikuttavat 750 000 tonnia havu- ja lehtipuusellua vuosittain. Tehtaan päätuotanto liittyy sellun valmistukseen, mutta se toimii myös merkittävänä vihreän sähkön ja biometanolin tuottajana. Laitexin suorittama kuljetinjärjestelmän modernisointi edistää tehtaan tehokkuutta ja varmistaa sen kyvyn vastata kasvaviin tuotanto- ja ympäristövaatimuksiin. Tämä projekti heijastaa Laitexin sitoutumista alan kehitykseen ja asiakkaiden tarpeiden täyttämiseen pitkällä aikavälillä.

Tehokas toteutus

Projekti toteutettiin viiden päivän vuosihuoltoseisokissa, jossa vanha kuljetin vaihdettiin uuteen. Laitex vastasi vanhan kuljettimen purkamisesta ja purkamisesta sekä uuden asennuksesta ja käyttöönotosta. Asennukset tehtiin tehokkaasti yhdessä vuorossa ja koko projekti valmistui kolmessa päivässä viiden sijaan.

Industrial material handling expertise

This project emphasized the co-operation between Laitex’s excellent service and project departments. The collaboration between these departments is kept close to ensure a seamless start of the project and the flow of information.

”Asennus ja käyttöönotto meni hyvin! Olemme todella tyytyväisiä toteutukseen.”

Niklas Nyberg, Maintenance Engineer, Södra Cell