3D model of a power plant and fual yeard in blue.

Laitexin tuotteet tulee olemaan osa maailman suurinta biomassalaitosta

“PHB Weserhütte S.A.U.” kehittää parhaillaan biomassan käsittelyjärjestelmää ”Tees Renewable Energy Plant Projectiin” konsortiolle Técnicas Reunidas (TR) & Samsung C&T. Projekti sijaitsee Teessidessa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa. 650 miljoonan Tees Renewable Energy Plant projekti tulee olemaan maailman suurin biomassavoimala ja se on suurin Isossa-Britanniassa tänään rakenteilla oleva lämpöpolttovoimala.

Toteutetulla hankkeella ”PHB Weserhütte” vahvistaa asemaansa uusiutuvan energian alalla globaalina materiaalinkäsittelylaitteiden toimittajana omalla huipputeknologiallaan.

Laitex Oy sai mahdollisuuden toimittaa materiaalin vastaanottoaseman kuorma-autoille ja olla mukana polttoaineen käsittelyssä. Materiaalin vastaanottoasemaa käytetään polttoaineelle, joka saapuu laitokselle pyörillä. Laitex Oy:lle mahdollisuus olla mukana projektissa on monella tapaa tärkeä. Olemme toimittaneet laitteita ja avaimet käteen -ratkaisuja kaikkialle maailmaan viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana. Uskomme bränditietoisuutemme paranevan samalla kun laitteidemme korkea laatu todistetaan uudessa huippuluokan voimalaitoksessa.

”Merkittävänä laitevalmistajana on tärkeää olla mukana näin suuressa hankkeessa, ja vastaavia projekteja haemme jatkossakin,” Laitexin toimitusjohtaja Lasse Kurronen sanoo. ”Olemme aiemmin toimittaneet kuljettimia neljään maailman suurimpaan soodakattilaan, joten on hienoa, että meillä on myös mahdollisuus toimittaa ratkaisumme maailman suurimmalle biomassalaitokselle. Energia- ja voimalaitosteollisuus on vahvin toimialamme”, hän summaa.

Lisää projektista täältä.

Lisää ”PHB Weserhütte” -sivustolta täältä.