Orange biopower plant in Haapajarvi.

Laitex toimittaa polttoaineen ulkokäsittelyjärjestelmän kokonaistoimituksena Haapajärven Lämmön biolämpölaitokseen

Laitex Oy on allekirjoittanut Haapajärven Lämpö Oy:n kanssa sopimuksen uuden biolämpölaitoksen polttoaineenvastaanottojärjestelmän toimittamisesta kokonaistoimituksena avaimet käteen -periaatteella.

Haapajärven Lämpö investoi uuteen 20 MW leijuteknologialla toteutettavaan kattilalaitokseen, joka käyttää polttoaineena esimerkiksi metsähaketta, haketta, sahan sivutuotteita sekä käsittelemätöntä kierrätyspuuta. Laitexin laitetoimitukset ja asennukset aloitetaan alkuvuodesta 2020 ja laitos luovutetaan kaupalliseen käyttöön vuoden lopulla. MAB Powertec Oy toimii Tilaajan projekti- ja suunnittelupalveluiden toimittajana.

Laitexin toimitukseen kuuluu neljälohkoinen kolapohjapurkain 800 kuutiometrin varastointikapasiteetilla, kuljettimet seulomoon ja kattilan päiväsiilolle sekä seulomopaketti. Seulomo toteutetaan kiekkoseulalla, raudanerotuksella sekä murskaimella.  Lisäksi toimitukseen kuuluvat pölynpoistolaitteisto sekä automaatio-, prosessi- ja rakennussähköistykset. Toimitus sisältää kaikki siihen liittyvät suunnittelu-, valmistus- ja asennustyöt.

Haapajärven projektin kaltaisissa kokonaistoimituksissa Laitex on parhaimmillaan. Toimitusjohtaja Lasse Kurronen uskoo, että kehityspanostukset energialiiketoimintaan antaa hyvät eväät kasvustrategian toteutumiseen: ”Olemme viime vuosina vahvistaneet merkittävästi osaamistamme teknologia- ja projektitoimittajana. Kun siihen yhdistetään 35 vuoden kokemus materiaalinkäsittelyalalta niin meillä on kasassa voittava konsepti kokonaistoimittajana tämän kokoisissa biovoimalaitoksissa.”

Laitexin strategiana on olla halutuin kokonaistoimittaja biovoimalaitosten materiaalikäsittelyratkaisuissa ja kasvaa tällä strategialla yli 20 miljoonan euron kokoluokkaan kolmen seuraavan vuoden aikana. ”Siinä valossa tämä hanke osuu strategiamme ytimeen”, Kurronen toteaa.


Lue referenssitarina

Laitex Oy on suomalainen täyden palvelun teknologiayritys. Yritys tarjoaa kuljetinratkaisuja sekä apulaitteita ja palveluja raskaalle prosessiteollisuudelle. Laitex Oy on globaali toimija, joka vie tuotteitaan ympäri maailmaa. Yhtiöllä on pääkonttori ja kaksi tuotantolaitosta Lappeenrannassa, myyntikonttori Vantaalla sekä tytäryhtiö Pietarissa. Yhtiön lupaus on olla luotettava ja joustava kumppani, joka keskittyy vahvasti asiakkaisiin ja palveluihin. Vuosikymmenien kokemus antaa yritykselle luotettavuuden myös monimutkaisimpien projektien hallintaan.

Haapajärven Lämpö Oy on toiminut vuodesta 1979 lähtien. Tuotamme tuottaa kaukolämpöä taajama-alueelle ja kysyntä on lisääntynyt jatkuvasti toimintavarmuuden ja öljynhinnan nousun myötä. Takaamme lämpöenergian saatavuuden ympäri vuorokauden. Huolehdimme kotisi lämmityksestä ja siitä, että riittävän lämmintä käyttövettä on saatavillasi vuorokauden jokaisena minuuttina. Meille on tärkeää, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä valitsemaansa lämmitysmuotoon.

MAB Powertec Oy on energia- ja ympäristöalan insinööritoimisto, joka tarjoaa projektipalveluita, suunnittelua, hankeselvityksiä sekä ympäristöteknistä osaamista. Yrityksellä on vahvaa kokemusta projektien johtamisesta, ja osaaminen on karttunut monissa haastavissa asiantuntijatehtävissä etenkin uusiutuvan energian hankkeissa. Asiakaskohderyhmä kohdistuu uusiutuvaan energiaan, voima- ja lämpölaitoksien omistajille, toimittajille ja muille projektitoiminnan parissa toimiville teollisuuden yrityksille. Toiminta perustuu ammattitaitoisiin palveluihin ja luotettaviin suhteisiin ja kokonaisratkaisu on sekä kilpailukykyinen että joustava.