Laitex's engineer building a rotery feeder.

Laitexin tilauskanta ennätystasolla – Kapasiteettia lisätään Lappeenrannassa

Laitex laajentaa ja uudistaa Lappeenrannan konepajojaan investoimalla 1,5 miljoonaa euroa vuoden 2021 aikana. Pääkonttorin kokoonpano- ja varastotilaa laajennetaan yhteensä 1 000 m². Lauritsalan tuotantopajan koneisto uusitaan ja pintakäsittelyhalli rakennetaan nykyaikaisella pintakäsittelytekniikalla.

Syynä suureen laajentumiseen on Laitexin tilauskanta, joka on hypännyt ennätystasolle. ”Saimme suuren projektitilauksen Virosta, jossa öljyliuskelaitoksen syöttöprosessia modernisoidaan ympäristöystävällisemmäksi. Projekti pitää meidät kiireisinä seuraavat pari vuotta sekä kasvupolullamme projekti- ja teknologiayritykseksi”, Laitexin toimitusjohtaja Lasse Kurronen sanoo.

Kasvun juuret ovat vahvat Etelä-Karjalassa

Laitexilla on vahvat juuret Lappeenrannassa ja haluamme sen pysyvän kotiseudullaan myös jatkossa. ”Kasvuhalumme on vahva ja asiakkaamme sijaitsevat yhä enemmän eri puolilla maailmaa. Etelä-Karjala on loistava paikka pyrkiä globaaliin kasvuun, ja meillä on hyvä yhteistyö kaupungin kanssa, Kurronen sanoo.

Laitexille COVID-vuosi 2020 oli yrityksen toimintahistorian paras: liikevaihto kasvoi 56 % ja liikevoitto 61%. ”Laadukkaat avaimet käteen -toimitukset ovat meille tärkeä kilpailuetu ja edellyttävät laadukasta erikoisosaamista. Haluamme varmistaa ammattitaitoisen työvoiman myös tulevaisuudessa materiaalinkäsittelytekniikan suunnittelusta projektinhallintaan, työmaapalveluihin ja automaatioon. Aina tarvitaan työpajan ammattilaisia, kuten hitsaajia, jotka hallitsevat työn erinomaisesti. Hyviä ammattilaisia on vaikea löytää,” Kurronen jatkaa.

Vihreän energian tuotanto ja erilaiset kiertotalouden muodot ovat Laitexille suuria strategisia trendejä. Myös naapuriyliopiston strategia noudattaa samaa linjaa, mistä Kurronen iloitsee. ”Olemme iloisia, että LUT-yliopiston opiskelijat ovat kiinnostuneita meistä työnantajana. Tänä vuonna rekrytoimme vielä kymmenen työntekijää vuoden alussa palkattujen viiden lisäksi”, hän sanoo.